Tur til Himingen

Himingen er et kjent blikkfang som ruver høyt i landskapet i sin posisjon helt i østkanten av fjellområdet Lifjell. Om man kommer kjørende fra vest eller øst vil man uansett raskt få øye på dette fjellet som står helt for seg selv med frodige sider i nedre del og med et alpint preg mot toppen. Himingen sitt alpine preg med bratte sider og langstrakte rygg gjør dermed at den skiller seg ut fra de aller fleste fjell på Østlandet. Til tross for sitt uvanlige majestetiske preg er det en overkommelig tur for alle og en hver, med muligheter for ulike utgangspunkt og turer med ulike formål.

Det mest naturlige startpunktet er riktig nok idylliske Gavlesjå som er en naturperle av de sjeldne. Her finnes også den ubekjente DNT-hytta Himingsjå med 45 sengeplasser. (Hytte – Gavlesjå tar 1 1/2 timer Min rute | NAF Reiseplanlegger)
Utsikten fra Himingen er imponerende til tross for sin noe beskjedne høyde(1066). På en klarværsdag er mulighetene for å få øye på deriblant Gaustatoppen og andre kjemper i Telemark, Blefjell, Jonsknuten, Styggemannmassivet, Norsjø og resten av Lifjell, samt Mælefjell. Utsikten er god hele veien oppover og gir gradevis mer og mer ettersom man kommer høyere oppover mot toppryggen.

Kilde: Himingen (1066 m) • Peakbook

Turartikkel: Lifjell Øst – Skrevet av RolFoto • Peakbook

 

UT.no | Kart | Himingen

 

Kjør til parkeringen på Myregvarv

Kjøre til Melås bru, ta av der. Kjør til Myregvarv, 3677 Notodden – Min rute | NAF Reiseplanlegger 50 min kjøring. Bomveg.

Letteste adkomst er en avstikker fra E134 i Heddal. Du tar så inn på Gavlesjåvegen, hvor du kjører i ca. 12km til stor parkeringsplass ved Myregvarv. Bomavgift på kr 90,- NOK (per 02.02.2023) for å komme opp til parkeringen, bom bruker skiltgjenkjenning.

Myregvarv parkering – Himingsjå (sommersti) (ut.no)

 

Topptur til Økteren fra Myregvarv (ut.no) 8 km / 3 1/2 time hver vei

Topptur til Himingen (1066 moh) (ut.no) 1 time å gå fra Myregvarv

Gavlesjåstulen (ut.no)

Himingen (1066 m) • Peakbook

c

 

Comments are closed.